image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase: „Nu le-a mai rămas mult timp; Schimbarea se va produce”

Oamenii trebuie să fie uniți, solidari și să conștientizeze că schimbarea poate fi făcută doar împreună. Este îndemnul președintelui Platformei Demnitate și Adevăr și a fost făcut aseară, la emisiunea „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. „Indiferent de acțiunile sale, guvernării nu îi rămâne decât să se vadă învinsă după următoarele alegeri", afirmă Andrei Năstase.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr a fost solicitat să se refere la Blocul „ACUM”, creat de Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate și exponenți ai societății civile, precum și la evenimentul de mâine, când vor fi lansate angajamentele structurii.

„Se știe că în noiembrie 2017 Platforma DA și PAS au constituit sau au formalizat o relație pe care o au foarte strânsă încă din 2016, încă din cadrul alegerilor prezidențiale. Am formalizat ideea de a crea pentru următoarele alegeri parlamentar un bloc cu ușile deschise, dacă putem să spunem așa, pentru toate forțele civice, active și exponenți ai altor partide politice, ai altor forțe politice din Republica Moldova declarate proeuropene, declarate democratice. Sâmbătă vom avea un eveniment în care ne vom expune cu privire la programul nostru de viitor și în primul rând cu privire la angajamentele prioritare”, a declarat liderul Platformei DA.

Andrei Năstase a fost întrebat și despre ce acțiuni va întreprinde în cazul în care el, membrii Platformei Demnitate și Adevăr sau ai Partidului Acțiune și Solidaritate nu vor fi admiși la parlamentare.

„Eu cred că lumea atunci va trebui să iasă în stradă și să ne apărăm drepturile, valorile, principiile. Sigur că putem vorbi despre un mic regret al nostru că n-am reușit și asta am vorbit-o și în Statele Unite, și în Franța, și în Austria că am permis unui regim criminal să calce în picioare votul popular. Acest lucru nu-l mai putem admite, iată de ce îndemn toată lumea în momentul de față să se pătrundă de gravitatea lucrurilor care se produc în Republica Moldova, să fim cât se poate de uniți, cât se poate de solidari și să nu admitem ca așa ceva să se producă. Nu putem să le permitem ca să fraudeze alegerile chiar înainte ca acestea să se producă”, a declarat Năstase.

În cadrul emisiunii au avut intervenții și telespectatorii, care i-au adresat președintelui Platformei DA mai multe întrebări. Una dintre acestea a fost cum poate fi schimbată puterea în condițiile în care aceasta nu se lasă dusă ușor.

„Noi am ales calea pașnică, noi am ales calea civilizată, calea democratică de a face schimbarea în Republica Moldova și aveți siguranță că așa se va produce. Cunoașteți foarte bine că pe parcursul celor trei ani de zile am fost de mai multe ori atrași sau încercați să fim atrași în cursa violențelor, în cursa unui dezmăț și noi n-am admis așa ceva, cu toate riscurile pe care ni le-am asumat, inclusiv arestări. Eu vă asigur că nu le-a mai rămas mult timp și schimbarea se va produce prin evoluție sau revoluție, asta e o altă treabă, dar trebuie să înțelegem că o vom face pașnic, civilizat, democratic”, a punctat liderul DA.

La final, Andrei Năstase a avut următorul mesaj: „Nu pot să îndemn oamenii decât la unitate, solidaritate și credința că putem face schimbarea. Să nu pierdeți și credința pentru că este și păcat, deznădejdea este un păcat. Nu intrați în păcat, fiți încrezători și credeți-mă, putem reuși. Indiferent de ce va face guvernarea, indiferent la ce mișcări va recurge, nu le rămâne decât să se vadă învinși după următoarele alegeri.”

Declarațiile liderului Platformei Demnitate și Adevăr nu au fost comentate deocamdată de autorități.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: