Procuratura Generală informează printr-un comunicat de presă următoarele:

„Procuratura a respins toate 3 cereri ca nefondate din următoarele motive: au fost examinate materialele cauzelor la care a făcut trimitere Viorel Morari, în care s-ar fi pretins că au fost implicați primii doi procurori – ambele gestionate de procurorul din Procuratura Anticorupție, G. Niculiță și a fost constatată inexistența informațiilor sau probelor relevante ori concludente ce ar confirma implicarea acestora în acțiunile vizate.

În această ordine de idei, în lipsa niciunuia din motive de recuzare, toate 3 cereri au fost respinse.Tot sâmbăta, Viorel Morari a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice, după care a fost audiat în această calitate.

Cu referire la declarațiile în presă ale apărătorului acestuia V. Foltea, care a transmis și poziția clientului său, precum că învinuirea ar fi ambiguă și neclară, Procuratura a infirmat aceasta și consideră ordonanța emisă de procuror conformă cerințelor Codului de procedură penală, poziția apărării fiind subiectivă, care încearcă să inducă opinia publică în eroare, utilizând în acest sens forța mediatică.

Tot sâmbăta, a fost înaintat și demersul pentru plasarea acestuia în arest pentru 30 de zile, iar examinarea lui urmează să aibă loc azi”.

Amintim că vineri Viorel Morari a fost reținut pentru fals în declarații și abuz în serviciu. Morari a fost plasat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.