image
Sursa foto: Profimedia

S-a aflat din ce motiv a leșinat înotătoarea americană salvată de la tragedie de antrenoarea sa

Campionatul Mondial de la Budapesta, competiție la care David Popovici (17 ani) a scris istorie pentru România, a produs o sperietură uriașă în timpul probei individuale de înot artistic, la feminin.

Anita Alvarez (25 de ani), o înotătoare din Statele Unite ale Americii, a leșinat brusc și a ajuns la fundul bazinului, inconștientă, imediat după finalul probei (n.r. s-a clasat pe locul 7, cu un punctaj de 87.6333).

Cea care a salvat-o a fost antrenoarea ei, Andrea Fuentes (39 de ani), care a sărit în bazin și a adus-o la suprafață. Americanca se află acum în afara oricărui pericol.

Conform Corriere, doi factori au contribuit la leșinul lui Alvarez: căldura, deoarece proba s-a desfășurat într-un bazin descoperit, dar și stresul.

În galeria foto de mai jos poate fi văzut atât momentul în care Alvarez leșină și se duce la fundul bazinului, cât și intervenția de eroină a antrenoarei sale.

Fosta înotătoare spaniolă a povestit cu lux de amănunte incidentul.

"A fost o sperietură uriașă. A trebuit să sar în bazin, deoarece salvamarii nu aveau de gând s-o facă. Mi-a fost frică pentru că nu respira, dar acum se simte foarte bine.

A avut apă în plămâni, iar odată ce a început să respire din nou, totul a fost bine. S-a simțit ca o oră întreagă (n.r. intervenția salvatoare). Am spus că lucrurile nu sunt în regulă, am țipat la salvamari să se arunce în apă, dar nu m-au auzit sau nu au înțeles ce am spus.

Nu respira. Am sărit cât de repede am putut, de parcă eram la finala Jocurilor Olimpice", a povestit Fuentes, conform Firstpost.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: