image
Sursa foto: apa.az

Kuleba insistă asupra interzicerii turiștilor ruși în UE

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a cerut din nou Uniunii Europene să interzică accesul turiștilor ruși pe teritoriul său, vorbind despre această măsură ca fiind „adecvată”, în condițiile în care o majoritate a rușilor susțin „războiul genocidar de agresiune” împotriva Ucrainei, relatează Reuters.

„Vremea măsurilor luate pe jumătate a trecut. Doar o politică dură și consistentă mai poate să producă rezultate”, a declarat șeful diplomației ucrainene.

Miniștrii europeni de externe sunt așteptați să se pună de acord pe suspendarea unei clauze care facilitează obținerea de vize pentru ruși, ceea ce ar însemna că rușii vor treui să aștepte mai mult și să plătească mai mult pentru obținerea de vize.

Blocul european este încă divizat în ce privește suspendarea totală a vizelor turistice pentru ruși.

„O interdicție pentru turiștii ruși și alte categorii ar fi un răspuns potrivit la războiul de agresiune genocidar al Rusiei în inima Europei, un război susținut de o majoritate covârșitoare a cetățenilor ruși”, a declarat Kuleba. El a mai propus și un „program special” pentru soldații ruși care nu mai vor să lupte în Ucraina: „Salvați-vă și plecați. Lăsați armele jos, predați-vă forțelor ucrainene, și luați oportunitatea de a începe o viață nouă”, a spus Dmitro Kuleba, într-un mesaj pentru soldații ruși.

„Sunt încrezător că aceasta este o ofertă care merită făcută, pentru că și dacă un singur soldat rus lasă armele și pleacă, înseamnă că am salvat vieți ucrainene și ne-am apropiat de pace”, a mai spus Kuleba.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: