Şi noul director sportiv al Federaţiei Spaniole, Jose Molina, îl vrea pe fundaşul Barcelonei în continuare în tricoul "Furiei Roja".

"E un jucător extraordinar şi mi-ar plăcea să continue cu echipa naţională. Asta este ceea ce antrenorul decide, însă mi-ar plăcea ca niciun fotbalist spaniol să nu renunţe la naţională", a spus Molina, completat de preşedintele Federaţiei, Luis Rubiales: "Pentru un jucător spaniol nimic nu este mai măreţ decât a îmbrăca tricoul naţionalei. Sper că orice fotbalist vrea să vină, indiferent de vârstă".

Pique s-a gândit să renunţe la naţională din cauza conflictului cu fanii Spaniei, din cauza convingerilor sale pro-catalane. "Unii oameni cred că ar fi mai bine să nu fiu aici", a spus apărătorul catalan, fluierat de suporteri la mai multe partide de acasă ale Spaniei.

Gerard Pique a avut o relaţie specială cu Luis Enrique în cei trei ani petrecuţi de antrenor pe Camp Nou, 2014-2017. "Ar trebui să fie clonat", a spus Enrique, în timp ce Pique a declarat că "suntem până la moarte cu antrenorul" după eşecul la scor din 2017 de la Paris, răsturnat însă în returul de pe Camp Nou.