image
Sursa foto: Profimedia

Rusia, sancționată de UEFA! S-a decis un alt stadion pentru finala Champions League 2022. Varianta-surpriză

Comitetul Executiv al UEFA a decis, într-o ședință extraordinară, care a avut loc vineri, să mute finala UEFA Champions League 2022 în afara Rusiei.

Totul după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei. Astfel, finala Champions League nu se va mai disputa la Sankt Petersburg, așa cum se stabilise inițial.

Astfel, ultimul act al celei mai galonate competiții europene intercluburi din lume se va desfășura pe arena Stade de France, din Saint-Denis, din Paris, sâmbătă, 28 mai 2022, de la ora 22:00.

De altfel, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, UEFA a și dat un mesaj de solidaritate pentru poporul ucrainean.

"UEFA împărtășește preocuparea semnificativă a comunității internaționale pentru situația de securitate care se dezvoltă în Europa și condamnă ferm invazia militară rusă în curs de desfășurare în Ucraina.

În calitate de organism de conducere al fotbalului european, UEFA lucrează neîncetat pentru a dezvolta și promova fotbalul conform valorilor europene comune, cum ar fi pacea și respectarea drepturilor omului, în spiritul olimpic. Rămânem hotărâți în solidaritatea noastră cu comunitatea fotbalului din Ucraina și suntem gata să întindem mâna poporului ucrainean.

Ne confruntăm cu această situație cu maximă seriozitate și urgență", se arată în comunicatul UEFA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: