image
Sursa foto: privesc.eu

Viorica Dumbrăveanu, despre COVID-19 în RM: „Noi nu am ajuns încă apogeul; Valul urmează să vină la mijlocul lunii aprilie”

Republica Moldova urmează să se confrunte cu valuri de cazuri de infecție cu coronavirusul de tip nou în următoarele săptămâni, spune ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu. Mai mult, virusul ar putea să se reducă începând cu luna iunie, iar în toamnă acesta va reapărea.

„Valul cel mai mare care urmează să vină asupra Republicii Moldova va fi a doua și a treia săptămână a lunii aprilie. Noi nu am ajuns încă apogeul. Sperăm să nu ajungem să stăm în casă și în luna iunie, însă specialiștii spun că amploarea acestuia se va reduce începând cu luna iunie. Totuși în sezonul rece următor noi ne vom confrunta iarăși cu acest virus”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit acesteia, săptămâna aceasta a fost declarată liberă pentru bugetari pentru a reduce numărul persoanelor în transportul public, pe străzi și la locurile de muncă, aceasta reprezentând o pregătire pentru valurile care urmează să vină în a doua și a treia săptămână a lunii aprilie.

„În mare parte oamenii s-au disciplinat, chiar când stau în rând la cumpărături respectă distanța, nu se mai îmbluzesc așa cum era în prima perioadă”, susține Dumbrăveanu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: