image
Sursa foto: ANI

Directorul unei întreprinderi de stat riscă o amendă pentru nedepunerea declarației de avere la accederea în funcție

Potrivit Autorității Naționale de Integritate (ANI), trei cauze contravenționale au fost pornite săptămâna precedentă. Astfel, directorul general al unei întreprinderi de stat din subordinea APP s-ar putea alege cu o amendă pentru nedepunerea declarației de avere la accederea în funcție. La fel, și un ex-director al unei Întreprinderi municipale din Bălți și secretarul unui Consiliu raional riscă câte o amendă pentru faptul că nu au decarat conflictele de interese.

ANI a inițiat cinci proceduri de control. În patru cazuri sunt vizate posibile conflicte de interese, admise de un primar din raionul Florești, care figurează și într-un control pe incompatibilitate de funcție, câte un consilier în Consiliul Hăsnășenii Mari, raionul Drochia și din Consiliul Mereșeni, raionul Hâncești, precum și un director de Gimnaziu din raionul Ocnița. Opt încălcări au fost stabilite de inspectorii de integritate. În șapte cazuri au fost identificate conflicte de interese pe numele unui ex-director de Întreprindere Municipală din Bălți, un fost director al S.A. din Cahul, un ex-director a unei Agenții de Dezvoltare Regională secretar al unui Consiliu raional, unui administrator de instituție publică din Sângerei, unui primar din raionul Sângerei și a unui director de Grădiniță din raionul Sângerei. Iar, un consilier în Consiliul Vișniovca raionul Cantemir a admis o incompatibilitate pe timpul exercitării mandatului.

În 14 cazuri, inspectorii de integritate au refuzat inițierea controalelor. În procesele verbale de refuz inișiere sunt vizați în mare parte, primari, consilieri locali și secretari de Consilii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: