„O bună parte din proiecte sunt nepregătite, conțin elementele corupționale, scheme. Am rugat respectuos să fie scoase de pe agendă, ca să avem timp să le analizăm. Au mai apărut proiecte periculoase pentru stabilitatea societății. Politica bugetar-fiscală conține lucruri în detrimentul cetățenilor, scheme”, a menționat liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

„Suntem anexa Guvernului sau anexa lui Dodon? Unele proiecte le-am primit cu jumătate de zi înainte să fie examinate de comisiei. Noi avem stima față de noi sau suntem mașină de vot? Hai să le examinăm săptămâna viitoare”, a comentat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Majoritatea parlamentară nu a susținut propunerile opoziție privind excluderea mai multor proiecte de pe ordinea de zi.

La fel nu a fost susținută nici solicitarea de a scoate de pe ordinea de zi proiectul cu privire la scoaterea SIS-ului din subordinea președintelui RM.

„Dodon, Șor și toți transfugii încearcă prin acest proiect să atenteze la securitatea statului. Îi rugăm să privească pe geamul Parlamentului și să vadă, că dacă prin schimbarea instituțiilor vor ascunde schemele, se înșeală”, a declarat Igor Grosu.

„Noi numai ce am fost anunțați că se așteaptă destabilizări”, a comentat speakerul Zinaida Greceanâi.

Precizăm că, în acest moment, în fața Parlamentului se protestează la îndemnul președintelui ales, Maia Sandu.

Ședința plenară din 3 decembrie 2020

Ședința plenară din 3 decembrie 2020. Ordinea de zi - https://bit.ly/37t9qNo

Publicată de Jurnal.md pe Miercuri, 2 decembrie 2020