image
Sursa foto: AP

Directorul general al centralei nucleare Zaporojie, legat la ochi şi dus într-o direcţie necunoscută

Ihor Muraşov, directorul general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie, ocupată de ruşi, a fost reţinut de o patrulă rusă, a anunţat sâmbătă compania nucleare ucraineană de stat Energoatom, transmite Reuters.

Muraşov a fost reţinut vineri în timp ce călătorea din Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, către oraşul Enerhodar, în jurul orei locale 16:00 (13:00 GMT), a precizat compania ucraineană într-un comunicat de presă în care este citat directorul instituţiei, Petro Kotin.

Directorul general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie ''a fost scos din maşină, a fost legat la ochi şi dus într-o direcţie necunoscută", se mai menţionează în comunicatul citat, scrie Agerpres.

Kotin a scris pe contul său de Telegram că nu se ştie deocamdată ce s-a întâmplat mai departe cu Muraşov, care este ''responsabilul principal şi exclusiv pentru siguranţa nucleară şi în ceea ce priveşte radiaţiile'' la centrală, iar reţinerea sa ''pune în pericol siguranţa funcţionării celei mai mari centrale nucleare din Ucraina şi din Europa".

Şeful Energoatom le-a cerut forţelor ruse "să înceteze imediat actele de terorism nuclear faţă de conducerea şi personalul" centralei Zaporojie şi să-l elibereze pe Muraşov.

comentarii: