image
Sursa foto: Facebook/Democrația Acasă

Nu și-au primit salariile de aproape patru luni: Zeci de angajați ai Căilor Ferate din Ocnița au ieșit la protest

Muncitorii angajați la calea ferată din Ocnița nu și-au mai primit salariile de aproape patru luni. Trăiesc un coșmar, iau produse alimentare pe datorie de la magazin, iar astăzi au ieșit la protest în speranța că despre problema lor vor auzi autoritățile centrale. Oamenii amenință că, dacă nu-și vor primi banii, nu se va mai prezenta la muncă. Culmea, ei susțin că sunt nevoiți să muncească fără echipament, nu sunt dotați nici măcar cu strictul necesar. Cum au reacționat cei de la căile ferate astăzi, când au fost sunați de un reporter Jurnal TV - vedeți în materialul ce urmează.

Zeci de angajați ai Căii Ferate de la Ocnița au ieșit astăzi la protest, deoarece nu mai au bani nici măcar pentru mâncare. Oamenii nu și-au primit salariile de câteva luni.

Oamenii nu au de ales. Pe masă nu au ce pune, zeci de familii rămân flămânde și spun că nu vor mai ieși la muncă dacă nu sunt plătiți.

Muncitorii de la calea ferată din Ocnița nu au nici măcar salopete. Strictul necesar îl cumpără singuri.

Oamenii spun că sunt la limita disperării - datorii au, salariul este mic și nici acela plătit la timp. Așteaptă să se deschidă granițele pentru a pleca la muncă peste hotare.

La ora 16:00, am sunat astăzi la toate numerele de pe pagina oficială a instituției. Singura persoană care ne-a răspuns a fost de la serviciul juridic. Femeia ne-a spus că nu este de competența ei să ne spună cine se face vinovat de situația creată la Ocnița. Dar nici contactele responsabililor nu a binevoit să ni le dea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: