image
Sursa foto: privesc.eu

Platforma DA cere ANULAREA de urgență a ordinului privind scumpirea tarifelor pentru transportul interurban de pasageri

Platforma DA cere Agenției Naționale de Transport Auto să anuleze de urgență ordinul privind majorarea tarifelor pentru transportul interurban de pasageri și crearea unui grup de lucru cu participarea asociațiilor transportatorilor, sindicatelor, Guvernului și Parlamentului.

Deputații Platformei DA spun că, în primele zile ale noului an, au recepționat sute de plângeri pe acest subiect din partea populației nemulțumite de scumpirea bruscă a biletelor de călătorie.

Platforma DA consideră că procesul de aprobare a unor tarife reale de transport, care ar acoperi costurile operatorilor din domeniu trebuie în mod obligatoriu sincronizat cu demonopolizarea ramurii transportului, îmbunătățirea substanțială a managementului în domeniu, modernizarea semnificativă a condițiilor de confort în transportul public, lupta intransingentă cu corupția în sistemul de autorizare și control al rutelor interurbane și protejarea specială a celor mai vulnerabile segmente ale populației.

În acest context, formațiunea solicită crearea unui grup de lucru cu participarea asociațiilor transportatorilor, sindicatelor și reprezentanților Guvernului și Parlamentului, care în termeni proximi să propună modificări la legislație în acest sens.

„Practic, scumpirea tarifelor la transportul de pasageri nu introduce nicio facilitate pentru pasageri. Statul a crescut doar povara fiscală a cetăţenilor sub paravanul economiei de piată, în timp ce costurile guvernării centrale cresc vertiginos şi total nemotivat”, a declarat președintele Platformei DA, Andrei Năstase.

Dacă ordinul de majorare a tarifelor pentru transportul interurban de pasageri nu va fi anulat și nu va exista o abordare complexă a problemei asigurării cetățenilor cu transport confortabil și accesibil, Platforma DA anunță că va cere demisia ministrului Economiei în baza unei moțiuni simple.

Amintim că tarifele pentru transportul interurban de pasageri au fost majorate începând cu 1 ianuarie și au ajuns până la 60-70 de bani pentru un kilometru.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: