image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Fugarul Platon a fost localizat în Marea Britanie, dar PA încă nu a trimis cerere de extrădare; Care este motivul

Procuratura Anticorupție, cu ajutorul autorităților competente engleze, l-au localizat pe fugarul Veaceslav Platon în Marea Britanie, însă așa și nu a trimis o cerere de extrădare în privința acestuia. Despre aceasta a anunțat procurorul-șef al PA, Veronica Dragalin, în cadrul unei conferințe de presă.

Dragalin spune că Procuratura nu a trimis încă cererea de extrădare, deoarece a întâlnit anumite impedimente la Interpol și că așteaptă momentul oportun.

„La faza de urmărire penală noi avem opțiunea de a înainta învinuirea unei persoane care se află peste hotare și dacă reușim să facem acest lucru, ne permite legea să înaintăm cu dosarul în lipsa învinuitului și noi am întreprins aceste măsuri pentru a-i putea înainta învinuirea în trei cazuri separate și să putem finaliza urmărirea penală și să transmitem cazul în judecată. Adițional, noi avem deja trei cauze penale pe rol în judecată în privința lui Platon. Deocamdată, încă nu am trimis o cerere de extrădare în privința lui. Am avut careva impedimente la Interpol în privința lui Platon. Așteptăm momentul oportun pentru trimiterea cererii, ca să fie cu succes”, a declarat Dragalin.

Amintim că Veaceslav Platon a fugit din R. Moldova după alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021.

Vezi și: „Să putem face filaj și să înregistrăm discuții”; PA trebuie consolidată după modelul DNA românesc, susține Dragalin

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: