image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Femeie atacată de un maidanez la Buiucani; Câte cazuri sunt înregistrate lunar în capitală

Câinii străzii atacă ziua în amiaza mare. Cel mai recent caz a fost înregistrat pe strada Vasile Lupu, în sectorul Buiucani. Victima este o femeie care mergea la școală, după fiica sa. Reprezentanții întreprinderii municipale pentru „Supravegherea și Protecția Animalelor” dau asigurări că animalele sunt sterilizate, iar câinii agresivi sunt monitorizați.

Sterilizarea nu înseamnă și reducerea agresivității. Pericolul persistă, spun oamenii.

Responsabilii de la întreprinderea municipală ”Supravegherea și Protecția Animalelor” spun că situația este monitorizată, iar cetățenii care sunt atacați, sunt îndemnați să semnalizeze despre aceasta.

„Noi am pornit acum un proces de capturare și sterilizare a câinilor fără stăpân. Ne străduim să mergem pe adresele unde sunt petiții din partea locuitorilor din municipiu. Practic, zilnic vin plângeri că sunt intimidări, mușcături, câini agresivi și tot așa”, a precizat Ion Golban, șeful întreprinderii municipale „Supravegherea și Protecția Animalelor”.

Potrivit Serviciului Național Unic de Urgență, în fiecare lună, aproape 50 de locuitori ai orașului Chișinău sună la 112 și anunță că au fost mușcați de câini fără stăpân.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: