image
Sursa foto: foto simbol

Un bărbat a urcat pe un pilon de înaltă tensiune amenințând că se sinucide; A fost salvat după mai multe ore de intervenție

Un bărbat după o beție și o ceartă cu un amic a urcat pe un pilon cu linii de tensiune înaltă și era cât pe ce să-și piardă viața. Incidentul s-a produs pe data de 15 mai, curent.

Potrivit polițiștilor, cei doi bărbați au consumat băuturi alcoolice după care, în urma unui conflict, unul dintre ei a plecat și peste puțin timp a fost văzut de celălalt pe vârful unui pilon al liniei electrice aeriene cu nivelul de tensiune înaltă din raza municipiului Chișinău. Peste puțin timp a fost alertat Serviciul 112. La fața locului s-a deplasat polițistul de sector care a surprins bărbatul beat pe pilon, amenințând că se aruncă de la înălțime.

Inițiind o discuție, polițistul a reușit aparent să-l convingă pe bărbat să coboare, dar fiind aproximativ la mijlocul pilonului, bărbatul a început din nou să urce și ajungând aproape de un conductor electric, a întins mâna spre acesta. În rezultat s-a produs un arc electric care l-a electrocutat și l-a aruncat pe construcția traversei. După câteva clipe de stare de șoc de pe urma electrocutării, el și-a revenit și a coborât de sine stătător. Medicii de la ambulanță i-au acordat primul ajutor medical și l-au transportat la Spitalului Clinic de Ortopedie și Traumatologie, unde a fost internat în secția de leziuni termice în stare gravă, cu arsuri pe 20% din suprafața corpului.

La momentul electrocutării, două echipe de intervenție ale companiei Premier Energy Distribution au deconectat automat linia, pentru a feri astfel persoana accidentată de pericolul electrocutării repetate și a-i asigura coborârea, aceasta fiind conștientă și determinată să revină la sol de sine stătător.

Responsabilii companiei informează că accidentul s-a produs în circumstanțele încălcării grave a mai multor reguli de securitate în raport cu instalațiile electrice, a pătrunderii ilegale în zona de protecție a rețelelor electrice și a unui comportament riscant, inclusiv a ignorării pericolului iminent de electrocutare și de cădere de la înălțime.

Pentru evitarea oricăror consecințe ÎCS „Premier Energy Distribution” SA solicită populației să respecte strict normele de securitate în zona de protecție a instalațiilor electrice unde sunt interzise orice intervenții.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: