Liviu Vovc a trimis o solicitare de informații la Casa Națională de Asigurări Sociale pe 10 aprilie, în speranța că va obține un răspuns privind situația reală și, dacă va fi nevoie, să propună soluții concrete.

„În primul rând am vrut să obținem această informație pentru că în cazul mitei electorale, pe care a făcut-o PD cu cei 600 de lei, am dorit să înțelegem care este situația reală din sistemul social și câte persoane supraviețuiesc cu o sumă mult mai mică decât minimul de existență”, a menționat Liviu Vovc, pentru Jurnal TV.

În răspunsul său, Valentina Buliga scrie că instituția pe care o conduce are doar misiunea de a asigura funcționarea unui serviciu durabil de asigurări sociale, spune deputatul ACUM.

„Răspunsul care a parvenit pe 2 mai a fost o bătaie de joc. Nu știu dacă e din cauza incompetenței șefei sau pentru că regimul nu vrea să divulge starea dezastruoasă din sistemul social. Pomana lor electorală cu 600 lei e praf în ochi pe lângă pensiile cu care sunt nevoiți bătrânii să supravietuiască în fiecare lună. Doamna Buliga s-a eschivat de la răspuns. Ea a declarat în scrisoarea de răspuns că CNAS nu are misiunea de a efectua statistici cu privire la pensiile persoanelor din RM. După acest răspuns evaziv mi-a fost clar că sunt două opțiuni: ori incompetența doamnei, ori faptul că se încearcă a ascunde realitatea tristă din Republica Moldova”, a comentat Vovc.

Pentru a clarifica situația, deputatul a trimis o solicitare repetată la Casa Națională de Asigurări Sociale.

„I-am scris încă o scrisoare, prin care am informat-o pe doamna Buliga că în cadrul instituției pe care dumneaei o conduce există o secție aparte, care se ocupă de statistică. Așa că nicidecum nu poate să spună doamna Buliga că CNAS nu se ocupă de statistica datelor din sistemul social”, a punctat Liviu Vovc.

Contactată de Jurnal TV, Valentina Buliga nu a răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile deputatului Liviu Vovc.