image
Sursa foto: captură video

Un așa-numit deputat transnistrean, surprins pe Aeroportul Chișinău împreună cu „desantul” de observatori ruși

Așa-numitul deputat din regiunea transnistreană, Oleg Baev, care este omul oligarhului Victor Gușan, patronul Sheriff, a fost surprins ieri, în zona VIP a Aeroportului din Chișinău alături de delegația de la Moscova.

În imaginile surprinse de Jurnal TV se vede că Baev îi însoțește pe deputatul Dumei ruse Artiom Turov, care ar și conduce delegația, dar și un alt deputat rus, Konstantin Zatulin, ambii cunoscuți la nivelul Dumei de la Moscova drept susținători ai regimului separatist de la Tiraspol.

Oleg Baev ocupă funcția de director general al renumitei fabrici de vinuri și coniac „KVINT”, companie-satelit a holdingului Sheriff.

De la aeroport, până în centrul Chișinăului, observatorii Moscovei au ajuns cu mașinile Ambasadei Rusiei din Chișinău.

Precizăm că deputații ruși Artiom Turov și Konstantin Zatulin, ambii cunoscuți ca susținători fideli ai regimului separatist de la Tiraspol, vizitează des Republica Moldova. De exemplu, Artiom Turov a fost la Chișinău în primăvara anului 2019, când PSRM a organizat, la 1 mai, ceea ce ei au numit ”Marșul muncii”. În mai multe poze acesta apare lângă Igor Dodon și printre sociliștii de pe scenă. Iar Zatulin a fost în Republica Moldova pe 5 septembrie 2019, când a avut o întrevedere cu Zinaida Greceanîi. Pe sait-ul socialiștilor cei doi apar într-o poză unde își dau mâna.

Precizăm că Jurnal TV a recepționat mai multe mesaje din stânga Nistrului, în care se arată că angajații holding-ului Sheriff, dar și rudele lor, ar fi fost instruiți cum să meargă la secțiile de votare din dreapta Nistrului, să voteze și cum să fie ”remunerați” la revenire cu sume între 400 de lei și 50 de dolari, plus cheltuielile pentru combustibil. Drept confirmare trebuie să fie ștampila ”votat” din pașapoarte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: