image
Sursa foto: Președinte.md

PAS despre dialogul de ieri cu Platforma DA, PSRM, PD: „Am reiterat că trebuie să avem alegeri la vară”

PAS rămâne în continuare pe poziția anunțată anterior: organizarea alegerilor anticipate și oferirea suportului necesar de către Parlament actualului guvern interimar, condus de Aureliu Ciocoi, pentru gestionarea crizei pandemice. Anunțul a fost făcut de președintele PAS, Igor Grosu după consultările cu președintele Maia Sandu.

„Rămânem pe poziția anunțată anterior. Pledăm pentru alegeri anticipate. Considerăm că aceasta este doleanța cetățenilor și avem datoria ca în urma consultărilor cu președintele Maia Sandu și de comun acord cu alte fracțiuni să o realizăm”, a declarat Igor Grosu.

În același timp deputatul a ținut să precizeze că dincolo de alegerile anticipate, prioritatea cea mai importantă la momentul actual este gestionarea situației pandemice.

„Fiecare instituție, Guvern, Parlament, Președinție, trebuie să-și aducă contribuția la soluționarea acestei crize. Parlamentul trebuie să adopte la solicitarea Guvernului ori a unui minister facilitarea achizițiilor de vaccin ori alocarea de resurse suplimentare solicitate de Guvern pentru medicamente ori compensații cetățenilor care ar putea rămâne fără un loc de muncă. Știm că sunt voci care vor spune că acest lucru nu poate fi realizat de un guvern demisionar, dar suntem un Parlament format din deputați care putem să ne asumăm responsabilitatea și să venim cu soluții pentru a depăși criza. Iar ulterior ne vom pregăti de anticipate”, a precizat Igor Grosu.

Potrivit PAS cel mai recomandat timp pentru organizarea alegerilor anticipate ar fi la vară, atunci când numărul de infecții scade și întâlnirile cu electoratul pot avea loc în aer liber.

Cât privește dialogul pe platforma parlamentară care a avut loc între fracțiunile PAS, Platforma DA, PSRM, PD, Igor Grosu a confirmat că ieri a avut loc o astfel de întâlnire.

„Am avut ieri consultări în acest format în cadrul cărora am reiterat că trebuie să stabilim alegeri la vară și să oferim toată asistența necesară din partea Parlamentului în gestionarea crizei pandemice”, a spus deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: