image
Sursa foto: Getty Images

"Superliga ar distruge țări ca a mea" Legendarul Shevchenko, reacție fermă despre "proiectul prezentat foarte prost"

Super Liga ar distruge fotbalul, a declarat pentru ziarul italian La Repubblica fostul mare atacant ucrainean Andriy Shevchenko, în prezent selecţioner al naţionalei Ucrainei.

"Aşa sunt distruse fotbalul şi tradiţia. Nu am înţeles formula inventată de ei. Fotbalul are nevoie de spectacol, iar spectacolul de bani, însă, cum a spus Guardiola, nu are sens să înfiinţezi un turneu în care rămâi pentru totdeauna.

Este un proiect prezentat foarte prost, ar distruge ţări ca a mea şi multe altele în care s-au născut mari talente. Şi ar afecta cultura fotbalului. Modelul Ligii Campionilor a fost modificat de-a lungul timpului, însă le oferă tuturor posibilitatea să participe", a afirmat Şevcenko, potrivit Agerpres.

Câştigător al Ligii Campionilor cu AC Milan în 2003, Şevcenko şi-a făcut un nume când a jucat în această competiţie în tricoul lui Dinamo Kiev.

"Singura mea posibilitate să mă fac cunoscut în afara Ucrainei a fost Liga Campionilor. Iar cum Dinamo Kiev antrenată de Lobanovski avea rezultate foarte bune, iar eu eram în centrul acelui proiect, Braida şi Galliani (oficiali ai lui Milan - n. r.) au venit să mă vadă. De aceea am avut posibilitatea să ajung la Milan", a spus atacantul, în vârstă de 44 de ani, câştigător al Balonului de Aur în 2004.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: