image
Sursa foto: regnum.ru

Rusia acuză SUA și UE că se implică „fără scrupule” în procesele politice interne de la Chișinău

Rusia remarcă tentative în creştere din partea SUA şi UE de a exercita influenţă asupra conducerii Republicii Moldova şi a Comisiei Electorale Centrale de la Chişinău în contextul alegerilor pentru parlamentul republicii, preconizate pentru 11 iulie, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Este regretabil amestecul în creştere din partea SUA şi a ţărilor UE în procesele politice interne ale Republicii Moldova, ceea ce noi condamnăm cu fermitate. Ambasadori ai acestor state la Chişinău, fără niciun fel de scrupule, încearcă să exercite o influenţă directă asupra conducerii moldovene, asupra principalelor organe ale puterii de stat, inclusiv asupra Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova”, a afirmat Zaharova într-o conferinţă de presă.

Reprezentanta MAE de la Moscova a spus că Rusia intenţionează să participe la monitorizarea apropiatelor alegeri parlamentare din Republica Moldova.

„Intenţionăm să participăm la observarea procesului de vot (la scrutinul legislativ din Republica Moldova) pe linie bilaterală şi în componenţa misiunilor unor organizaţii internaţionale din cadrul CSI şi OSCE”, a spus Zaharova, scrie Agerpres.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat la 28 aprilie un decret privind dizolvarea parlamentului şi convocarea alegerilor anticipate la 11 iulie.

comentarii: