image
Sursa foto: facebook/Evghenia Guțul

„Un atac la adresa autonomiei noastre”; Șefa de la Comrat, decisă să acționeze Președinția în judecată

Bașcana Evghenia Guțul amenință că o va acționa în judecată pe președintele Maia Sandu „pentru defăimare”.

Guțul s-a arătat nemulțumită după ce, în cadrul conferinței de presă organizată luni, 18 martie, Maia Sandu a declarat că nu va semna decretul de numire a acesteia în calitate de membră a Guvernului.

„În continuare spun că o persoană care lucrează pentru o grupare criminală, nu pentru cetățenii din UTA Găgăuzia, o persoană care face declarații împotriva cetățenilor propriei țări, nu are ce să caute în Guvernul R. Moldova”, a spus ieri Maia Sandu.

Evghenia Guțul a emis o reacție pe pagina sa de facebook în care anunță că avocații săi vor acționa „imediat” președintele în judecată. Ea declară că Maia Sandu și-ar fi permis un atac „asupra poporului nostru și autonomiei noastre”.

Amintim că recent Guțul a fost la Soci, în Federația Rusă unde a avut o întrevedere cu președintele Vladimir Putin. Guțul i-a comunicat”lui Putin „totul despre actuala situație din Republica Moldova”, dar mai ales - despre relația dintre Chișinău și Comrat, subliniind că în prezent, Chișinăul ar comite adevărate „fărădelegi” în raport cu Găgăuzia și că ar „provoca instabilitate regională și națională”. „L-am informat pe Vladimir Vladimirovici despre făradelegile autorităților din Republica Moldova, care se răzbună pe noi pentru poziția noastră civică și loialitatea față de interesele naționale. Chișinăul ne privează pas cu pas de împuterniciri, ne limitează bugetul, încalcă drepturile legale, provoacă instabilitate și destabilizare în Găgăuzia și în toată țara”, menționa bașcana.

La întoarcere din Rusia, Evghenia Guțul a organizat un briefing. Întrebată inclusiv ce crede despre războiul provocat de liderul de la Kremlin în Ucraina, aceasta a întors spatele presei și s-a eschivat să ofere un răspuns.

Amintim că la ultimele alegeri din UTA Găgăuzia, care au avut loc în primăvara anului trecut, alegerile la funcția de bașcan au fost câștigate de candidata fostului partid Șor, declarat ulterior neconstituțional, partid care urmărea să destabilizeze R. Moldova prin proteste stradale cu participanți plătiți, pentru a ajuta Rusia în agresiunea sa militară contra Ucrainei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: