„După ce mijloacele regimului criminal Plahotniuc au devenit comune partenerilor săi de peste Prut la înăbușirea protestelor împotriva corupției, a injustiției, a nedreptății, acestea sunt preluate și de regimul de la Ankara, furnizorul de mașini Toma regimului Plahotniuc, contra cost, contra unor suflete și destine omenești, contra unor profesori de exceptie care au educat generații întregi de copii, inclusiv progeniturile mafioților de la guvernare”, a menționat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA amintește în context de modul în care, anul trecut, a fost anulată victoria sa obținută la alegerile pentru Primăria capitalei.

„Dincolo de propaganda oligarhică, dincolo de linșajul mediatic și de intoxicarea zilnică cu minciună prin intermediul presei monopolizate din Moldova, se cuvine să înțelegem cu toții că de frica venirii la putere a opoziției democratice, a unor oameni integri, regimurile dictatoriale procedează la fel. În Moldova, pentru invalidarea alegerii unui Primar de formație democratică, reformatoare, anticorupţie, pe lângă serviciile instituțiilor electorale și ale justiției aservite, regimul Plahotniuc, cu complicitatea vasalului său Dodon a implicat și serviciile candidatului lor comun, susținut oficial de PSRM”, afirmă Andrei Năstase.

În opinia sa, nefuncționalitatea Parlamentului, de competența exclusivă a căruia este și deciza cu privire la organizarea alegerilor locale, „nefuncționalitate artificială, provocată arbitrar pe baza înțelegerii lui Plahotniuc și Dodon, face parte din aceeași operă: neadmiterea la putere a unor oameni de factură nouă, pentru care mai presus de sine și de interesele personale sau partinice este interesul național, drepturile și libertățile oamenilor, inclusiv la o viață decentă acasă”.

„După eșecul de la scrutinul din anul trecut, în prezent Plahotniuc și Dodon caută cu disperare pretexte, inclusiv de natura pretinselor "nereguli legislative" pentru a face imposibilă alegerea de către oameni a primarului Chișinăului. Plahotniuc, Dodon de ce vă este frică? De ce vă temeți de oameni?”, conchide Andrei Năstase.

Precizăm că, Consiliul suprem electoral din Turcia a invalidat rezultatele alegerilor municipale de la Istanbul pentru pretinse nereguli şi a dispus ca alegerile să fie reluate, așa cum au solicitat partidul de la guvernare şi preşedintele.