image
Sursa foto: politia.md

VIDEO: Administratorul unei companii din capitală, șantaj și amenințat cu moartea luni la rând

Un tânăr de 23 de ani din capitală a fost reținut de polițiști după ce a șantajat și amenințat cu moartea administratorul unei companii de perfectare a actelor românești.

Individul a amenințat, prin intermediul rețelelor de socializare, administratorul unei companii de perfectare a actelor românești din capitală cu răspândirea unor informații defăimătoare despre acesta, dar și despre personalul companiei, prin publicarea unor secvențe video în mediul online.

Suspectul a ajuns în vizorul polițiștilor după ce victima, un bărbat de 47 de ani, a sesizat ofițerii de investigație precum că, din luna martie până în prezent, a fost șantajat și i s-a cerut 10 mii de euro.

Bănuitul, văzând că nu poate să-și convingă victima, prin șantaj, a solicitat în mod violent transmiterea banilor, amenințând bărbatul cu violență fizică și moartea.

Potrivit Poliției, banii erau destinați unor autorități criminale.

La 6 iunie, polițiștii și procurorii, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”a IGP, au efectuat percheziții la domiciliul suspectului, de unde a fost ridicată tehnică de calcul destinată transferurilor criptomonedelor și carduri bancare.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore, iar conform legislației în vigoare persoana culpabilă de săvârșirea infracțiunii de șantaj, riscă închisoare de până la 7 ani.

Investigarea cazului continuă, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: