Șefa Executivului și-a exprimat recunoștința față de Statele Unite ale Americii pentru sprijinul constant acordat țării noastre și speranța că SUA va fi în continuare alături de Republica Moldova. „

Azi, mai mult că niciodată, avem nevoie de sprijinul SUA în lupta împotriva corupției, spălării banilor, contrabandei la nivel regional și monopolurilor. Guvernul actual, spre deosebire de guvernul precedent, are voința politică de a opri toate aceste fărădelegi și scheme ilegale. În acest sens contăm foarte mult pe cooperarea cu Guvernul SUA în domeniul organelor de drept, al luptei cu corupția și în sectorul justiției”, a declarat prim-ministrul Maia Sandu.

La rândul său, Subsecretarul de Stat al SUA, David Hale, a apreciat eforturile Guvernului în realizarea reformelor, beneficiile cărora vor fi resimțite în mod direct de cetățeni. David Hale a reconfirmat sprijinul SUA pentru realizarea programelor de modernizare a Republicii Moldova.

El mai spune că vrea să vadă Guvernul alături de societatea civilă implementând reforme constructive aşa ca toţi cetăţenii să aibă beneficii în urma creșterii economice şi integrării europene.

Oficialul american spune că SUA va susţine şi ajuta Guvernul de la Chişinău în combaterea spălării banilor şi a corupţiei, asigurarea securității energetice şi presei independente.

Totodată, SUA a salutat decizia Guvernului Sandu de a grăbi procesul de implementare a Acordului de Asociere si a programului FMI.

David Hale se află într-o vizită de lucru la Chișinău în perioada 13-14 iulie. Vizita are loc în cadrul unui turneu european pe care David Hale l-a început, marți, în Finlanda, și care va continua în Estonia, Cehia și se va încheia în Marea Britanie.