image
Sursa foto: jurnal.md

Vicepreședintele Parlamentului: Deputații PD, șantajați de Dodon; Mulți n-au vrut să voteze acordul pentru creditul rusesc

Majoritatea deputaților PD nu au vrut să voteze controversatul acord pentru creditul rusesc, dar au făcut-o sub presiunea șantajului din partea lui Igor Dodon, prin intermediul lui Dumitru Diacov, afirmă vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Din 22 de deputați PD, 4 n-au votat. Eu știu cu siguranță că dintre cei 18 care au votat, mulți nu doreau să o facă. Dar aici a ieșit Diacov, care practic în timpul ședinței Parlamentului speria deputații, striga: că se termină alianța, că vom merge în alegeri anticipate, că nu vom lua nimic acolo, dați-vă seama ce faceți. Eu cred că el astfel a transmis mesajul lui Dodon, că dacă PD nu susține acordul, nu va fi niciun fel de alianță. Dl Dodon, ca de obicei, joacă după regulile blufului, i-a șantajat strașnic pe toți și a făcut asta prin intermediul lui Diacov. Șantajul constă în aceea că Dodon rupe alianța PD-PSRM, se organizează anticipate. Deși chiar și tehnic e greu de făcut asta, iar după 9 mai va fi practic imposibil pentru că în ultimele 6 luni de mandat prezidențiale, Parlamentul nu poate fi dizolvat. În al doilea rând, există momente legate de compromat, de dosare penale. Există acolo personaje șantajabile, dar nu toți. Nu știu toate nuanțele. Pe cine, cum și cât de tare ține din strâns Dodon, mi-e greu să spun. Dar pe de o parte bate cu șantaj, pe de alta îi sperie pe toți cu anticipate. La PD precis au fost deputați care n-au vrut să voteze. Chiar aș spune că majoritatea nu vroiau să voteze. Cu toate problemele care au fost în PD, mulți deputați erau totuși proeuropeni. Chiar și implicați în acțiuni dubioase, linia anti-Dodon și pro-UE rămânea”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, deputat al Platformei Demnitate și Adevăr, în cadrul emisiunii „O nas”, la Jurnal TV.

În cadrul aceleiași emisiuni, întrebat dacă vede un concurent în grupul Pro-Moldova, după ce Andrian Candu a spus că grupul său se orientează spre electoratul de centru-dreapta, Alexandru Slusari a spus că grupul lui Candu nu are nicio perspectivă și că nu reprezintă un concurent pentru Platforma DA.

„Eu nu văd concurenți în ei, cu dl Candu în frunte. Electoratul de centru-dreapta niciodată nu va uita de miliardul furat, de toate schemele lui Plahotniuc s-au desfășurat cel puțin cu susținerea parlamentară a lui Candu. Nimeni nu va uita ce a făcut Plahotniuc și în tot acest timp Candu i-a fost alături. Atât timp cât în fruntea acestui grup este dl Candu, nu văd nici perspectivă, nici concurență. Cu atât mai mult că, eu i-am spus deschis și domnului Candu - îl consider vinovat pentru faptul ce s-a întâmplat în 2014, îl consider vinovat de schema cu garanțiile de stat. În tot ce s-a întâmplat în noiembrie 2014, o mare parte din vină o poartă dl Candu, ca ministru al Economiei în acea perioadă, care împreună cu Drăguțanu a înfăptuit aceste lucruri și despre asta cunosc și oamenii legii”, a mai declarat Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: