image
Sursa foto: jurnal.md

Diaspora, încurajată să revină acasă: Moldovenii vor beneficia de facilități fiscale la revenirea cu traiul în țară

Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de facilități fiscale și vamale la revenirea cu traiul în țară. Inițiativa legislativă a președintei Maia Sandu a fost votată astăzi de deputați.

Potrivit proiectului de lege, cetățenii Republicii Moldova care au locuit peste hotare cel puțin trei ani vor putea introduce pe teritoriul țării, la revenire, cu anumite facilităţi fiscale, bunuri personale – obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente şi câte un automobil de familie.

Cetățenii vor trebui să respecte anumite condiții: termenul de exploatare a mijlocului de transport să nu fie mai mare de șapte ani din momentul fabricării, iar valoarea în vamă să nu depășească 400 000 de lei; să nu prezinte defecte şi/sau deteriorări vizibile generate de accidente în traficul rutier sau de forță majoră; mașina să nu fie destinată activității comerciale sau de producție și să întrunească condițiile prescrise în proiect privind capacitatea cilindrică a motorului.

Pe parcursul unei perioade de peste 20 de ani, un număr impunător de cetățeni a plecat la muncă sau cu traiul peste hotarele țării. Modificările legislative propuse vor reduce costurile procesului de revenire a cetățenilor Republicii Moldova, vor motiva luarea deciziei de a reveni, vor încuraja reunirea familiilor și vor contribui la consolidarea societății.

Facilități fiscale și vamal... by Jurnal.md

comentarii: