image
Sursa foto: Profimedia

O legendă a tenisului, după ce a văzut noua "ispravă" a lui Novak Djokovic: "Chiar nu pot înțelege asta"

Novak Djokovic (35 de ani) a bifat o nouă performanță istorică. Sârbul a ajuns la 378 de săptămâni ca lider ATP și a depășit recordul legendarei Steffi Graf, care avea, până acum, cele mai multe săptămâni în fotoliul de lider mondial al tenisului, 377.

Această realizare l-a "lăsat mască" chiar și pe legendarul fost jucător de tenis, Alex Corretja.

"O să vă spun adevărul: ca fost jucător, eu chiar nu pot să înțeleg cum poate să facă asta pentru atât de multe săptămâni. Eu am crescut urmărind-o pe Steffi Graf, inclusiv antrenamentele ei.

Mereu mă gândeam cât de dificil trebuie să fie să menții un asemenea nivel ridicat pentru atât de multe săptămâni în viața ta.

Dar acum, cu chestia asta a lui Novak, e ceva ce nu s-a mai auzit. Este ceva ce este chiar dificil de înțeles pentru oamenii care au practicat acest sport. E ceva unic.

Asta arată foarte multă dragoste pentru tenis și foarte mult respect pentru sine, iar în cele din urmă, pentru sport, în general, pentru că trebuie să ai grijă de tine foarte mult timp. Trebuie să fii atent la ce mănânci, la recuperare și la modul în care te pregătești.

De aceea sunt foarte impresionat. Nu e ca și cum aici s-ar opri. Nu, cred că el va ridica ștacheta și mai sus", a spus Alex Corretja, potrivit Eurosport.

Novak Djokovic stabilise deja recordul pentru numărul de săptămâni în fruntea ierarhiei ATP în martie 2021, când a depăşit performanţa elveţianului Roger Federer, de 310 săptămâni ca lider mondial.

Acum, această nouă performanță l-a surprins chiar și pe Djokovic însuși.

''Este ireal să fiu atâtea săptămâni numărul 1, să o egalez pe Graf, una dintre cele mai mari din toate timpurile. Sunt flatat să mă număr printre aceste nume legendare. Sunt mândru de asta'', a spus Djokovic, care participă în această săptămână la turneul de la Dubai.

La Australian Open 2023, Djokovic a câştigat al 22-lea titlu de Grand Slam, la egalitate cu performanța lui Rafael Nadal. Federer are 20.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: