image
Sursa foto: liberatatea.ro

Lucrătorii medicali, informați despre recomandările privind vaccinarea anti-COVID-19 a gravidelor și femeilor care alăptează

Peste 460 de lucrători medicali din țară au participat astăzi la o instruire online privind vaccinarea împotriva COVID-19 a gravidelor și femeilor care alăptează, organizată cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunea Europeană.

Sesiunea de instruire a fost condusă de expertul internațional al Biroului Regional OMS pentru Europa, Ludmila Mosina, care a prezentat cele mai actuale informații privind vaccinarea împotriva COVID-19 a gravidelor și femeilor care alăptează, precum și recomandările OMS referitor la acest subiect.

Totodată, informații privind riscurile și măsurile de prevenire a consecințelor grave cauzate de COVID-19, au fost oferite participanților și de către experții naționali, Iurie Dondiuc, președintele Comisiei de specialitate a MSMPS în domeniul obstetricii și ginecologiei și Laura Țurcan, medic epidemiolog de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatâc a declarat la deschiderea sesiunii de instruire: „Aceste instruiri sunt extrem de importante pentru lucrătorii medicali, în contextul în care informațiile despre vaccinare și COVID-19 se actualizează în permanență. Informațiile care au fost prezentate astăzi ne vor ajuta să minimalizăm riscurile asociate infectării cu COVID-19 la femeile gravide sau care alaptează. Mulțumim Organizației Mondiale a Sănătății pentru suportul acordat în organizarea acestui eveniment”.

Menționăm că, Organziația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea împotriva COVID-19 a femeilor gravide, deoarece beneficiile vaccinării sunt mai presus decât potențialele riscuri, mai ales în contextul în care femeile gravide cu anumite boli cronice se află în grupul de risc, fiind mai predispuse de a face o formă gravă de COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: