Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Licitația de 8 milioane de lei, planificată de Calea Ferată, a fost suspendată pentru o perioadă nedeterminată

Licitația cu strigare, în valoare de 8 milioane de lei, planificată de Calea Ferată a Moldovei, pentru comercializarea a peste 2 mii de tone de metal, a fost suspendată pentru o perioadă nedeterminată. Motivul oficial este lipsă de cvorum în cadrul comisiei. Din cele 4 companii participante la licitație, doar una s-a aratat deranjată de decizia comisiei. Administrația CFM este acuzată de tergiversarea procedurii.

„În urma întrunirii Comisiei în cadrul Căii Ferate vrem să vă informăm precum că în temeiul art.27 al regulamentului cu privire la licitații trucate prin procersul verbal nr.2 s-a decis suspendarea licitației pentru comercializarea activelor neutilizabile și anume a lotului unic. Din lipsa cvorumului întrunit în cadrul comisiei, am decis suspendarea licitației”, a declarat Raisa Oboros, președintele Comisiei de Licitație.

Motivul invocat este că doi membrii ai Comisiei ar fi bolnavi. În aceste condiții, nici nu a fost stabilită o nouă dată pentru desfășurarea licitației. Decizia administrației CFM a nemulțumit o companie participantă, iar reprezentanții celorlalți agenți economici, care participă la licitație, au refuzat să se implice în discuție și au plecat.

Una dintre companiile participante a cerut să i se comunice locația unde este depozitat metalul, pentru a putea fi verificat până la licitație. În timp ce administrația CFM dă asigurări că metalul ar fi depozitat la Giurgiulești, agentul economic susține că a fost la fața locului și nu a găsit nimic.

comentarii: