Potrivit serviciului de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră bărbatul activează în calitate de șofer de curse lungi. Acesta conducea un camion de model Volvo, înmatriculat în Republica Moldova. Printre documentele deținute,bărbatul a prezentat permisul de conducere, care avea unele însemne de falsificare Acest fapt a fost confirmat și în cadrul cercetării suplimentare a documentului cu tehnica din dotare,.

La audieri, șoferul din raionul Șoldănești  a declarat că nu cunoaște despre falsul depistat în permis. Totodată el a recunoscut că înainte de a efectua o cursă spre una din țările UE, soția i-a spălat hainele în care se afla și permisul de conducere, deteriorându-l în acest mod. Ajuns în Germania, niște cunoștințe i-au propus să-l lamineze, contra unei sume de 50 de euro. 

Documentul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar șoferul și-a continuat călătoria în calitate de pasager. Cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Est.