image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dodon critică declanșarea alegerilor, dar anunță o paradă de 9 mai: „Maia Sandu a inițiat un experiment foarte periculos”

Igor Dodon critică dur ordinul semnat de Maia Sandu privind declanșarea alegerilor anticipate, avertizând că „responsabilitatea pentru consecințele grave pentru viața și sănătatea cetățenilor” va cădea pe umerii președintelui. Totodată, liderul PSRM își îndeamnă susținătorii să se pregătească pentru o paradă de 9 mai.

„La indicația coordonatorilor din Occident, Maia Sandu și sateliții săi politici aruncă țara în campania electorală chiar în apogeul pandemiei, când numărul cetățenilor imunizați constituie abia circa 3%, pe un fondal de deficit bugetar enorm, care ar putea provoca, în condițiile unei instabilități politice, reținerea plăților curente, dificultăți la achitarea pensiilor și a salariilor, falimentul agenților economici, sărăcirea în continuare a populației”, a comentat Igor Dodon.

În opinia liderului PSRM, începând cu ziua de astăzi, toată responsabilitatea „pentru consecințele grave pentru viața și sănătatea cetățenilor va fi pe seama președintelui Maia Sandu, a echipei sale, a partidului PAS și a judecătorilor Curții Constituționale”.

Totodată, Igor Dodon face un apel la unitate către partidele de stânga la viitoarele alegeri.

„Și socialiștii, și alte partide de pe eșichierul de stânga trebuie să fie pregătiți, ca în cadrul viitoarelor alegeri, să vină în apărarea poporului nostru moldovenesc ortodox. Acum nu e momentul potrivit pentru conflicte între noi, ci e timpul să explicăm oamenilor că pacea, valorile și securitatea lor – toate ar putea fi pierdute foarte repede dacă forțele pro-occidentale, pentru care statalitatea și independența Moldovei nu reprezintă o valoare absolută, vor obține din nou toată puterea în țară, așa cum s-a întâmplat deja după anul 2009. La parada din 9 Mai, noi va trebui să demonstrăm unitatea noastră, pentru memoria strămoșilor noștri, dar și pentru a confirma credința și valorile noastre”, a mai spus Igor Dodon.

Precizăm că președintele Maia Sandu a semnat, astăzi, decretul privind dizolvarea actualului Parlament și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Șefa statului a adăugat că data alegerilor pentru noul Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021.

Vreți alegeri, mergem la alegeri! Noi suntem pregătiți să facem față acestei provocări politice și să demonstrăm că... Publicată de Igor Dodon pe Miercuri, 28 aprilie 2021

Noutăţile partenerilor

comentarii: