image
Sursa foto: Instagram

Tatăl pilotului rus dat afară din Formula 1 solicită 20 de milioane de euro de la echipa americană Haas

Nikita Mazepin (23 de ani) a fost dat afară de echipa americană de Formula 1 Haas, după startul invaziei ruse din Ucraina, iar contractul de sponsorizare cu Uralkali, compania lui Dmitry Mazepin (53 de ani), tatăl pilotului, a fost reziliat.

Despărțirea celor de la Haas de Mazepin și Uralkali s-a produs înaintea începerii acestui sezon de Formula 1, însă în conturile echipei din SUA intraseră deja aproximativ 13 milioane de euro de la sponsorul Uralkali. Acum, compania rusească își cere banii înapoi, plus alte 8,6 milioane de euro despăgubiri, însă a fost refuzată.

Haas consideră că avea dreptul de a încheia unilateral contractul de sponsorizare și să păstreze banii, dacă imaginea echipei era prejudiciată, ceea ce americanii susțin că s-a întâmplat, informează sport.ua.

La rândul său, nici Nikita Mazepin nu s-a împăcat cu ideea de a fi dat afară din Formula 1 și a anunțat că va lupta în instanță pentru a-și recâștiga locul pe prima scenă a sporturilor cu motor.

”Nu sunt de acord cu sancțiunile luate împotriva mea. Și vedem că acest lucru se întâmplă nu numai în legătură cu mine, ci cu toți sportivii din Rusia. Aceasta este o ofensivă împotriva Rusiei. Și așa cum am spus, intenționăm să luptăm cu asta”, a declarat Nikita Mazepin.

”Echipa Haas F1 a decis să rupă, cu efect imediat, contractul lui Uralkali, sponsorul principal și pilotul Nikita Mazepin. La fel ca restul comunității de Formula 1, echipa este șocată și întristată de invazia Ucrainei și își dorește încheierea rapidă și pașnică a conflictului”, au transmis cei de la Haas, pe Facebook, la începutul lunii martie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: