image
Sursa foto: pravda.com.ua

Cea mai apropiată centrală nucleară de hotarul Republicii Moldova, Iujnoukrainsk, atacată cu rachete în această noapte

Una din cele cinci centrale atomice din Ucraina, cea mai apropiată de Republica Moldova, centrala Iujnoukrainsk, cu trei reactoare, din regiunea Nikolaev, a fost ținta unui atac al rușilor în noaptea de duminică spre luni, scrie agenția de presă ucraineană Unian, citând administrația întreprinderii „Energoatom”. Centrala atomo-electrică se află la o distanță de circa 250 de km de Chișinău.

Trupele ruse au atacat zona industrială a centralei nucleare din Ucraina de Sud. Atacul a avut loc la ora 00:20 min. O explozie puternică s-a produs la 300 de metri de reactoare. Clădirile au fost avariate de unda exploziei, iar peste 100 de ferestre au fost sparte, a anunțat Energoatom pe canalul Telegram. Potrivit aceleiași surse, niciunul dintre angajații Centralei nu au avut de suferit în urma atacului.

„...Unul dintre blocurile hidroelectrice ale CHE Aleksandrovskaya, care face parte din Complexul Energetic din Ucraina de Sud, a fost oprit. Au fost oprite și trei linii electrice de înaltă tensiune. Acum toate cele trei unități electrice ale Centralei Nucleare Electrice de Sud funcționează. în modul normal”, a precizat Energoatom.

În urma exploziei, pe teritoriul Centralei Nucleare de Sud s-a format un crater cu diametru de 4 m. și cu o adâncime de 2 m, mai spune sursa citată.

Noutăţile partenerilor

comentarii: