image
Sursa foto: ms.gov.md

Ziua Lucrătorului medical şi a Farmacistului: Guvernarea a împărțit medalii și diplome

Cu prillejul Zilei Lucrătorului medical şi a Farmacistului, marcată astăzi în Republica Moldova, autoritățile au împărțit diplome lucrătorilor medicali și farmaciștilor.

„Recunoștință și aprecieri pentru profesionalism, muncă asiduă, devotament și dedicație, pentru vieți salvate. Adevărați eroi ai zilelor noastre - lucrătorii medicali și farmaciștii. Cei care, în aceste momente de grea încercare pentru întreaga lume, se află în prima linie în lupta cu pandemia COVID-19”, se spune în mesajul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Instituția a apreciat cu diplome 1380 lucrători medicali și farmaceutici din instituțiile medicale publice, private și instituțiile de asistență socială.

Totodată, au fost oferite 30 de Diplome de onoare ale Guvernului, 38 de Diplome de Onoare ale Președintelui Republicii Moldova și 11 Diplome de Onoare ale Parlamentului.

De asemenea, specialiștii din sistemul medical au fost apreciați cu Distincții de Stat: „Ordinul Republicii”- 2, Ordinul „Gloria Muncii”- 32, Medalia „Meritul Civic”- 53, Medalia „Nicolae Testemiţanu”- 23, Titlul Onorific „Om Emerit”- 3.

Ministerul Sănătății a ținut să aducă și un ultim omagiu celor 21 lucrători medicali, care au pierdut lupta cu noul coronavirus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: