image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Opinia unui avocat, infectat cu Covid: Candidații la prezidențiale dau dovadă de iresponsabilitate când nu poartă mască

Candidații la prezidențiale dau dovadă de iresponsabilitate atunci când merg la întâlniri electorale, când se văd cu zeci de oameni fără să poarte mască de protecție și fără să respecte distanța socială, dând în acest fel un prost exemplu și celorlalți. Este opinia avocatului Anatolie Istrate, care a contractat infecția COVID-19 și, după o lună de spitalizare, se recuperează acum la domiciliu

„Noi nu chemăm ca omenii să nu iasă la vot, omul va decide. Dar este o iresponsabilitate, dragi candidați, când dumneavoastră stați fără mască și mănuși în fața a 10-20 de cetățeni, care la fel sunt fără măști, și le povestiți ce aveți de gând să faceți atunci când veți deveni președinte”, a remarcat avocatul în cadrul unui interviu pentru IPN.

Bărbatul crede că există pericol de răspândire a infecției și prin materialele electorale distribuite alegătorilor, dacă cel care le împarte este bolnav. Spune că știe două cazuri de acest fel. „Fiți mai responsabili pentru că s-ar putea, după alegeri, să nu mai aveți cu cine gestiona această țară. Trebuie să fiți mai responsabili când mergeți în fața alegătorilor”, s-a adresat bărbatul candidaților la prezidențiale.

Anatolie Istrate nu înțelege de ce, în condiții de pandemie, Comisia Electorală Centrală și Guvernul nu au interzis împărțirea materialelor electorale. El sugerează că putea fi diminuat pericolul de răspândire a virusului dacă candidații alegeau să-și facă campanie la TV, renunțând la contactul direct cu alegătorul. „Atunci când te afli în spital și cetățeanul spune că a contactat virusului împărțind aceste pliante de la un partid – am ajuns în starea asta, dar am făcut-o pentru bani – își dai seama că nu e normal”, a remarcat avocatul.

Soția sa, Angela Istrate, avocată și ea, este de părere că trebuie introduse măsuri anti-COVID-19 mai restrictive. Dreptul la viață este superior dreptului de a alege și de a fi ales, spune ea. Atunci când va vedea că statul manifestă grijă față de cetățeni, atunci va merge și va vota pentru acel candidat care manifestă dragoste pentru propriul popor, a mai spus Angela Istrate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: