image
Sursa foto: msmps.gov.md

Locuitorii capitalei se pot imuniza anti-Covid; Ceban: „Avem suficient vaccin și invităm toată lumea să se vaccineze”

Locuitorii capitalei se vor putea vaccina anti-Covid la cerere. Decizia a fost luată, astăzi, de Comisia extraordinară pentru sănătate publică a municipiului Chișinău.

„Avem, la această etapă, suficient vaccin și invităm toată lumea să se vaccineze. Mai mult, sunt câteva tipuri de vaccin pentru preferințele locuitorilor”, a declarat primarul general, Ion Ceban,

Astfel, Direcția generală asistență socială și sănătate și instituțiile medicale de Asistență Medicală Primară (Asociațiile Medicale Teritoriale, Centrele Medicilor de Familie, Centrele medicale private de asistență medicală primară și Centrele de Sănătate din suburbii), vor asigura mobilizarea deplină și imediată pentru imunizarea anti-COVID la adresare liberă (la cerere) a populației din mun. Chișinău.

Potrivit deciziei, managerii Asociațiilor Medicale Teritoriale, cu suportul Preturilor de sector, vor asigura capacități și spații suplimentare de imunizare (centre de vaccinare) cu asigurarea infrastructurii medicale și a personalului medical necesar.

La Centrul Municipal de Vaccinare se va efectua imunizarea grupurilor profesionale organizate în baza programărilor prealabile.

comentarii: