image
Sursa foto: jurnal.md

Șoferița de troleibuz, care a accidentat mortal o copilă la Ciocana, va sta doi ani în penitenciar de tip deschis

Șoferița de troleibuz care la sfârșitul lunii martie a accidentat mortal o copilă de 12 ani pe o trecere de pietoni de la Ciocana și-a aflat sentința. Femeia a fost condamnată la patru ani de închisoare în penitenciar de tip deschis, dintre care doi ani cu suspendare.

Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de magistrații Judecătoriei Buiucani.

Totodată, femeii i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport.

Procurorii ceruseră 5 ani de închisoare, iar apărarea solicitase eliberarea condiționată a femeii.

Accidentul s-a întâmplat la sfârșitul lunii martie. Copila de 12 ani a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni.

Regimul de detenție deschis le permite condamnaților să lucreze în afara penitenciarului, cu obligația de a se întoarce seara la închisoare.

Conform „Conceptului privind introducerea sistemului progresiv de executare a pedepselor privative de libertate”, elaborat de Ministerul Justiției, în penitenciarele de tip deschis își execută pedeapsa persoanele condamnate pentru infracțiuni săvârșite din imprudență. Regimul deschis presupune deținerea condamnatului în condiții minime de supraveghere și se bazează pe disciplina liber consimţită, pe sentimentul de responsabilitate al condamnatului și folosirea cu bună-credinţă a libertăţilor și încrederii oferite.

„Condamnații care execută pedeapsa în acest regim vor avea posibilitatea să muncească sau să studieze în comunitate, cu sau fără supravegherea personalului penitenciar. Persoanele aflate în regim deschis vor avea acces controlat la internet și telefon mobil”, se menționează în documentul de la Justiție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: