image
Sursa foto: jurnaltv.md

Nu a fost acasă timp de 15 ani; Povestea unei moldovence care a ajuns antreprenoare în SUA

La peste 8.300 de kilometri, Olga Ochișor, originară din satul Taraclia, raionul Căușeni, a reușit să-și deschidă propria afacere. Astăzi, Olga deține câteva magazine la Chicago, muncește mult și învață din fiecare experiență pe care o trăiește departe de casă. Cum a ajuns să dețină câteva magazine în Chicago, care a fost drumul și provocările pe care le-a avut de parcurs când a aflat că va rămâne fără viză de muncă în State, dar și ce preț plătesc moldovenii care se stabilesc peste ocean, aflați într-o nouă ediție a emisiunii „Cealaltă Basarabie”, de la Jurnal TV.

Olga Ochișor a absolvit facultatea de Psihologie și Asistență Socială din Moldova. Ideea de a pleca din țară a venit de la o prietenă. A ajuns la Chicago, unde a început și-a găsit un job de bonă. După opt ani munciți ca bonă într-o familie, a decis să plece. A început să facă schimbări în viața sa, iar în una din zile a decis să meargă la un curs de meditații. Nici nu bănuia că la acest curs de meditație va lega o relație specială cu o persoană care în timp avea să devină un om important în viața ei.

Până să înceapă să construiască afaceri împreună cu Avi, Olga a explorat domeniul networkingului.

De câțiva ani, Olga împreună cu Avi sunt partneri de afaceri și pentru că sunt pasionați de un stil de viață sănătos, au deschis și două magazine cu produse realizate din plante naturale.

Produsele pe care le vând în magazine sunt realizate din adaptogeni, plante care au proprietatea de a ajuta corpul în adaptarea la stres fizic sau psihic.

Olga recunoaște că s-au aventurat într-un domeniu nou care venea și cu multe provocări. În timp, a reușit să adune și angajați la magazinele pe care le gestionează.

Și-a propus să descopere produse realizate din plante naturale, utile pentru oameni, însă a pus accentul nu pe cantitate și bani, ci pe calitate și rezultate.

America este nu doar despre democrație, dar și despre foarte multă muncă și timp limitat. Ca să reziști într-un mediu atât de solicitant, Olga povestește că este important să avem grijă atât de suflet, cât și de corp.

De aproape 15 ani, SUA i-a devenit casă, locul în care a găsit posibilități și șansă de dezvoltare. Tot această țară i-a dat cele mai importante lecții de viață.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: