image
Sursa foto: Profimedia

Decizia a fost luată! Bayern Munchen, sancționată de UEFA

UEFA i-a aplicat o amendă de 40.000 de euro clubului Bayern Munchen, pentru utilizarea de fumigene de către suporterii săi în cursul mai multor meciuri din UEFA Champions League, şi a ameninţat că le va interzice fanilor bavarezi viitoare deplasări în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi.

Într-un comunicat, Bayern Munchen a anunțat că a fost sancţionată pentru "utilizarea de artificii şi dispozitive pirotehnice interzise, precum şi pentru aruncarea de obiecte din tribune de către fanii lui Bayern în cursul meciurilor din Liga Campionilor", în special cel de pe Parken Stadium din Copenhaga, în victoria obţinută de germani în octombrie (2-1).

Clubul munchenez este vizat totodată de o interdicţie, cu suspendare şi pentru o durată de doi ani, privind achiziţionarea de bilete de către suporterii săi la următorul meci în deplasare din Liga Campionilor.

Bayern a făcut luni un "apel urgent" către fanii săi cărora le-a cerut "să se abţină pe viitor să facă uz de dispozitive pirotehnice pe stadioane şi să aibă un comportament neadecvat".

Echipa pregătită de Thomas Tuchel, liderul Grupei A din UEFA Champions League şi calificată în optimile de finală, va întâlni azi pe Manchester United, care are nevoie de un miracol - o victorie la Munchen şi o remiză între FC Copenhaga şi Galatasaray Istanbul - pentru a spera să-şi continue parcursul în această competiţie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: