image
Sursa foto: Jurnal TV

Numărul diplomaților Amabsadei ruse, LIMITAT: „Vor fi mai puțini indivizi care încearcă să destabilizeze R. Moldova”

Numărul diplomaților Ambasadei Rusiei la Chișinău va fi redus. Despre aceasta a anunțat ministrul de Externe, Nicu Popescu, la ședința Guvernului. Se întâmplă după ce acum două zile Jurnal TV a publicat o investigație privind acțiunile de spionaj ale Federației Ruse în Republica Moldova.

„Timp de mai mulți ani, am fost ținta unor tipuri de activități și politici ostile din partea Rusiei. O bună parte din ele au fost făcute prin intermendiul Ambasadei. Am văzut aceste informații cu un număr excesiv de antene. Este important ca sevriciile diplomatice să se concentreze pe dezvoltarea bunelor relații, or atunci când acțiunile sunt îndreptate spre eforturile de destabilizare și acțiuni care nu țin de activitatea diplomatică, am ajuns la comun de acord la necesitatea limitării numărului de diplomați acreditați din Rusia. Astfel ca să se creeze situația că sunt mai puțini indivizi care acționează pentru a destabiliza situația din Republica Moldova. Fac acest anunț acum. Reprezentanții Amabsadei deja au fost informați”, a precizat Nicu Popescu.

Potrivit investigației Jurnal TV, două structuri rusești bine-cunoscute, Direcția Principală de Informații (GRU) și Serviciul de Informații Externe (SVR), controlează un sistem sofisticat de recepție, cuibărit la Ambasada rusă din Chișinău. Mai exact, pe acoperișul complexului amplasat chiar în centrul orașului. „Urechile” tehnice ale Moscovei sunt, zi și noapte, în grija spionilor cu acte de diplomat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: