image
Sursa foto: Getty Images

Pochettino, aproape Newcastle: Poate deveni al doilea cel mai bine plătit antrenor din Premier League

Mauricio Pochettino alesul noilor proprietari de la Newcastle United pentru postul de antrenor al grupării de pe St James Park, anunţă presa engleză.

Conform Sky Sports, viitorii patroni ai lui Newcastle United sunt dispuşi să-i plătească tehnicianului argentinian un salariu de 19 milioane de lire sterline (21,75 de milioane de euro) pe an pentru a prelua banca tehnică a echipei.

Pochettino ar urma să devină al doilea cel mai bine plătit antrenor din Premier League, după Pep Guardiola. Tehnicianul spaniol câştigă 20 de milioane de euro pe sezon la Manchester City, echipă cu care mai are contract până în 2021. În schimb, Pochettino l-ar surclasa pe Jose Mourinho, antrenorul fostei sale echipe, Tottenham Hotspur, care încasează 15 milioane de lire sterline.

Mauricio Pochettino este liber de contract după ce a fost demis de la Tottenham Hotspur în noiembrie 2019, în acelaşi an în care argentinianul a condus echipa până în finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa lui Liverpool, scor 2-0.

În vârstă de 48 de ani, Pochettino a mai antrenat echipele Espanyol şi Southampton.

Rafa Benitez, varianta de rezervă în cazul în care Pochettino refuză să preia Newcastle United

Sky Spors mai notează că viitorii proprietari ai lui Newcastle United au pregătit şi o variantă de rezervă, în cazul în care Pochettino refuză propunerea. Este vorba despre spaniolul Rafael Benitez, care a mai antrenat-o pe Newcastle între 2016 şi 2019, aflat în prezent în China, la Dalian Yifang.Preluarea Newcastle United de către un grup condus de femeia de afaceri britanică Amanda Staveley cu sprijinul unui fond de investiţii din Arabia Saudită (80% din acţiuni) urmează să fie finalizată, potrivit presei engleze, citată de lequipe.fr.

Clubul este deţinut în prezent de miliardarul Mike Ashley, proprietar din 2007.

Potrivit Sky Sports, suma tranzacţiei ar fi de 300 de milioane de lire sterline (340 de milioane de euro), inferioară estimărilor iniţiale, de 340 de milioane de lire sterline, din cazua pandemiie de coronavirus.

Clubul este de vânzare din octombrie 2017, iar Ashley a cerut iniţial 400 de milioane de euro.

Echpa Newcastle, antrenată Steve Bruce, ocupă locul 13 în clasamentul Premier League, la opt puncte de zona retrogradării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: