image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Slusari: „Nu poate, în Republica Moldova, să dispară Universitatea Agrară; Domnilor lichidatori, opriți-vă”

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, actual director executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, susține că lichidarea Universității Agrare este inadmisibilă și cere autorităților de resort să renunțe la idee.

„Am crezut că ideea cu lichidarea Universității Agrare a fost o tentativă neinspirată de a încerca marea cu degetul în cadrul unei strategii ordinare a unui ONG. Dar gluma se îngroașă. Înțeleg că cineva vrea să forțeze nota cu absorbția celei mai vechi instituții de învățământ superior și în căteva zile să realizeze aceast proiect absurd. Nici nu vreau să întru în discuții tehnici și să repet cifre elocvente despre rolul sectorului agroindustrial în economia țării și viața satelor. Nu poate în Republica Moldova să dispară UNIVERSITATEA AGRARĂ! Nu poate și PUNCTUM!”, scrie Slusari, într-o postare pe facebook.

Potrivit fostului deputat, Universitatea Agară ar putea fi modernizată, ar putea deveni mai practică și mai aproape de necesitățile fermierilor, ar putea fi reevaluată politica de cadre, ar putea ea la rândul ei să absoarbă alte instituții de învățământ, dar în niciun caz lichidată.

Mai mult, Slusari susține că absolvenții Universității Agrare sunt gata să iasă și la proteste.

„Domnilor lichidatori, opriță-vă acum. Cunosc dispoziția agricultorilor și în general a absolvenților Universității Agrare. Ei sunt gata prin proteste să-și apere alma mater. Nu înțeleg cine sunt autorii acestei idei periculoase și iraționale, dar ei împing guvernarea pe o pistă greșită, cu niște costuri politice enorme”, afirmă Alexandru Slusari.

Fostul vicepreședinte al Parlamentului cere, în context, poziția publică a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare pe acest subiect.

„Nu poate fi explicată tăcerea fondatorului Universității. Din căte cunosc, conducera ministerului a aflat din presă despre planul lichidării Universității Agrare, ceea ce denotă încă odată atitudinea neglijentă față de ramura strategică”, a conchis Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: