Primul accident a avut loc ieri dimineața, pe traseul R-6, în satul Ciocâlteni, raionul Orhei. O femeie de 64 de ani, a decedat după ce a fost lovită în plin de o mașină chiar pe trecerea de pietoni.

Un alt caz a avut loc pe traseul Bălți-Florești, în apropierea orașului Biruința. Un automobil de model „BMW 520” a tamponat o femei, în vârstă de 41 de ani, care a decedat pe loc din cauza traumatismelor.

Tot ieri, o femeie de 47 de ani, a decedat după ce a fost lovită de un automobil „Audi 80”, condus de un șofer în stare de ebrietate. Accidentul a avut loc în satul Iezărenii Vechi, raionul Sângerei.

Iar un minor de 12 ani, din raionul Edineț, se află în stare gravă la spitalul din Briceni, după ce a fost tamponat de o mașină de model „VW Caddy” în timp ce mergea pe marginea carosabilă împreuna cu alți doi minori. Băiatul a venit la rude în satul Caracușenii Vechi, raionul Briceni. Șoferul automobilului s-ar fi deplasat cu viteză excesivă și în stare de ebrietate.

Riscul de accidente cu implicarea pietonilor crește în perioada rece a anului, în mare parte din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, vizibilității reduse, iluminării stradale slabe sau inexistente, și nu în ultimul rând, atât șoferilor cât și pietonilor grăbiți sau neglijenți, informează Poliția.