image
Sursa foto: border.gov.md

Dosarul mitei de la Aeroport: Curtea de Apel a schimbat măsura preventivă în privința a 3 polițiști de frontieră

Curtea de Apel a decis să schimbe măsura preventivă, din arest la domiciliu în arest în penitenciar, în privința a trei polițiști de frontieră, arestați în dosarul mitei la Aeroport.

Prin urmare, din cei 15 polițiști de frontieră, cercetați pentru acte de corupere, la această etapă opt persoane sunt arestate preventiv pe un termen de 30 de zile în penitenciar, patru sunt plasate în arest la domiciliu, iar alte trei sunt cercetate în stare de libertate, având interdicția de a părăsi teritoriul țării și obligațiunea de a se prezenta organului de urmărire penală, la solicitare.

Amintim că pe data de 29 septembrie 13 polițiști de frontieră au fost reținuți fiind suspectați că au creat și implementat o schemă de obținere ilicită a mijloacelor bănești de la pasagerii care plecau din țară și în privința cărora apăreau suspiciuni de deținere și prezentare a testului PCR COVID-19 cu semne de falsificare. Astfel, polițiștii implicați în serviciu ar fi acceptat și primit sistematic de la cetățenii care traversau frontiera RM pe sensul „ieșire” sume cuprinse între 50-100 de euro. În cadrul cauzei penale 15 polițiști de frontieră au statut de bănuit.

Noutăţile partenerilor

comentarii: