image
Sursa foto: asp.gov.md

Buletinul de identitate și pașaportul lui Ilan Șor, declarate NULE: Au fost emise în lipsa acestuia

Buletinul de identitate emis în 2012 și pașaportul emis în 2010 pe numele lui Ilan Șor au fost perfectate și eliberate ilegal și au fost declarate nule de ASP.

Agenția de Servicii Publice a efectuat un control la sesizarea Procuraturii Anticorupție privind respectarea procedurilor de eliberare a actelor de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova Ilan Șor.

„În urma verificărilor, ASP a constatat că atât buletinul de identitate emis în 2012, cât și pașaportul emis în 2010 au fost perfectate și eliberate cu încălcarea legislației, fiind întocmite în lipsa acestuia”, informează ASP.

S-a stabilit că imaginea facială, datele personale și semnătura olografă a lui Ilan Șor au fost utilizate din resursele informaționale ale Registrului de stat al populației în baza unui act perfectat în 2009, iar actele de identitate au fost înmânate unor persoane terțe, contrar prevederilor din Legea 273/1994 privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte

Potrivit prevederilor Regulamentului cu privire la modul de perfectare şi eliberare a actelor de identitate ale Sistemului naţional de paşapoarte, la depunerea cererii pentru eliberarea buletinului de identitate solicitantul va fi fotografiat în subdiviziunile teritoriale ale Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor sau misiunilor diplomatice ori oficiilor consulare ale Republicii Moldova. Totodată, buletinul de identitate se înmânează titularului sau reprezentantului lui legal personal, contra semnătură, în organele competente.

„Actele de identitate menționate, perfectate și eliberate în lipsa solicitantului Ilan Șor, devin nule de drept, conform prevederilor art.5 din Legea nr.273/1994 privind actele de identitate din Sistemul național de pașapoarte și au fost anulate în baza unui ordin semnat de directorul ASP în data de 9 noiembrie 2021”, a precizat ASP.

comentarii: