image
Sursa foto: Getty Images

Grecia a anunțat că măștile devin obligatorii și pe feriboturi, după o creștere alarmantă a cazurilor COVID

Grecia a anunțat că purtarea măștilor va deveni obligatorie și pe punţile feriboturilor care navighează spre insule, extinzând această cerinţă de la spaţiile din interior după o recentă creştere a numărului de cazuri de COVID-19, a anunţat luni un purtător de cuvânt al guvernului, scrie Agerpres.

Săptămâna trecută Grecia a impus purtarea măştii în toate spaţiile publice închise, precum şi în cele deschise în care nu poate fi respectată distanţarea fizică.

Ţara a raportat sâmbătă 110 noi cazuri, cel mai mare bilanţ într-o singură zi de cazuri noi de COVID-19 în câteva săptămâni. Duminică s-au înregistrat alte 75 de îmbolnăviri confirmate cu noul coronavirus.

Noua măsură va intra în vigoare de marţi şi va fi în vigoare până pe 18 august, când sezonul de vacanţă se va afla în perioada de vârf.

„Respectarea acestei măsuri este crucială pentru a evita restricţii şi mai drastice care ar reduce limita de pasageri pe nave", a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas.

Grecia a înregistrat până acum 4.662 de cazuri de COVID-19 şi 208 de decese, un număr relativ scăzut comparativ cu multe state europene, după ce a impus măsuri timpurii de izolare în primăvară.

Noutăţile partenerilor

comentarii: