image
Sursa foto: Wikimapia

Președintele raionului Fălești neagă că a tăinuit că are Covid; „Doar când te confrunți cu el înțelegi cât e de periculos”

Președintele raionului Fălești, Sergiu Fântână și încă cinci funcționari din cadrul Consiliului raional sunt infectați cu Covid-19. Deputata PAS, Doina Gherman, a anunțat că va sesiza Procuratura Generală și MAI în legătură cu faptul că președintele raionului știind că e infectat, a tăinuit această informație și nu a întreprins toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea virusului în rândul angajaților din cadrul Consiliului raional.

Deputata a fost sesizată de lucrătorii Consiliului raional, care au informat-o că primele zvonuri despre infectați au apărut pe 9 iunie. Cu toate acestea instituția a continuat să activeze în regim obișnuit. Nimeni nu a fost izolat, iar încăperile nu au fost dezinfectate. Ba chiar au avut loc întruniri la care au participat funcționari care au fost în contact cu persoanele infectate. Abia pe 16 iunie, când președintele raionului Sergiu Fântână a aflat că și el este infectat, a fost instituit regimul special de lucru al Consiliului raional și majoritatea angajaților au început să activeze de acasă.

„Cei care au fost în contact cu colegii infectați au mers în continuare la muncă și nu au fost izolați imediat la domiciliu. În consecință, sunt cazuri noi de infectare printre angajați, inclusiv și președintele raionului a fost testat pozitiv. Doar după ce Sergiu Fântână a încetat să mai vină la serviciu, iar funcțiile sale au fost transmise adjuncților, a fost emis un ordin care prevede că o parte din angajați urmează să lucreze de acasă. Și iresponsabilitatea unora nu se oprește aici. Nu a fost de-ajuns câte persoane au fost infectate la Fălești – deputatul Sava din fracțiunea PSRM, după ce a fost în contact direct cu tovarășul Fântână, s-a prezentat la ședința Parlamentului”, a observat deputata într-o postare pe facebook.

Solicitată de Jurnal.md, Doina Gherman a declarat că mâine va depune o sesizare la PG și MAI.

De cealaltă parte, președintele raionului Sergiu Fântână, neagă acuzațiile și susține că s-a autoizolat imediat ce a simțit primele simptome. „M-am izolat încă înainte de a afla rezultatul testului. Mi-a apărut febra, dureri de cap și dureri musculare. Am făcut testul și s-a confirmat că sunt infectat. Primesc tratament la domiciliu. Nu am mai ieșit din ogradă și nu am contactat cu nimeni. Vin prietenii, îmi mai lasă câte ceva la poartă. M-am izolat și de familie. Avem două intrări. Eu ies pe o ușă, ei – pe alta. Deocamdată starea mea de sănătate este satisfăcătoare”,a spus președintele raionului.

Acesta a mai precizat că în cadrul Consiliului mai sunt infectați câțiva funcționari de la Direcția Asistență Socială și de la Direcția Agricultură.

Cât pentru oamenii care se îndoiesc de existența virusului, Sergiu Fântână îi îndeamnă să poarte măști și să respecte distanța socială.

„Doar atunci când te confrunți cu el, înțelegi cât e de periculos. Zilele acestea au decedat un medic și un polițist de la Fălești, infectați cu Covid-19. Doar la Fălești s-au infectat în acest răstimp peste 200 de persoane. Îndemnul meu față de cetățeni e să fie conștienți. Nu e vorba de o simplă răceală. Prin respectarea măsurilor de protecție ne apărăm atât pe noi cât și pe cei apropiați”, a mai spus președintele de raion.

Noutăţile partenerilor

comentarii: