image
Sursa foto: IGSU

FOTO // Angajații SMURD din Republica Moldova își continuă misiunea în România: Au acordat asistență pentru 100 de pacienți

Angajații SMURD din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență își continuă misiunea în România. Pe parcursul a trei zile paramedicii și medicii din Republica Moldova au acordat suport pentru îngrijire bolnavilor în cadrul Spitalului Mobil Modular localizat în localitatea Lețcani dar și la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” din municipiul Iași.

Mobil Modular localizat în localitatea Lețcani dar și la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” din municipiul Iași.

Cei 10 angajați SMURD alături de 22 de medici moldoveni au oferit asistență în efectuarea triajului pacienților prin evaluarea și redirecționarea acestora către investigații, tratamente de urgență pentru pacienți cu afecțiuni acute, dar și prelevarea probelor biologice în cazul testării COVID.

În total specialiștii din Republica Moldova au acordat asistență pentru 100 de pacienții din cele două instituții medicale.

Pe parcursul următoarelor zile angajații IGSU și al Ministerului Sănătății din Republica Moldova vor continua misiunea în suportul sistemului medical din România.

Specialiștii din țara noastră vor activa în suportul colegilor din România pentru a preveni consecințele pandemiei și a ajuta oamenii aflați în dificultate.

IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU

comentarii: