image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

FOTO: Protest la ambasada Republicii Belarus din Chișinău; Reprezentanții PAS au cerut eliberarea deținuților politici

Un grup de deputați, membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate, au organizat astăzi o acțiune de protest în fața ambasadei Republicii Belarus din Chișinău. Protestatarii au solicitat eliberarea deținuților politici și au amintit că mai multe persoane au decedat deja în închisorile din această țară.

Potrivit deputatului PAS, Vitalie Gavrouc, participanții la protest solicită autorităților din Belarus să respecte drepturile omului și să înceteze practicile inumane la care sunt supuși deținuții în această țară.

Ei au cerut eliberarea acestora și au prezentat o Declarație semnată de Grupul parlamentar pentru susținerea acestei țări, de reprezentanții societății civile, a comunității și diasporei cetățenilor belaruși din Republica Moldova în care solicită autorităților din Belarus să renunțe la represalii și acțiuni antidemocratice.

Manifestanții au venit însoțiți de pancarte pe care scriau „Au murit în închisoare” politicieni, artiști, „Condamnat la 10 ani în Belarus”, „Aceleași politici ca în anul 1947”.

ss
ss
ss
ss
ss
ss

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: