image
Sursa foto: Facebook/SPPN

O pasăre inelată în Moldova în 2021, când a făcut popas la Etulia, văzută în Israel; În curând, ar putea trece iar pe la noi

Un lăcar de stuf (Acrocephalus scirpaceus), care a trecut prin Republica Moldova în 2021 și a fost inelată de către o echipă de ornitologi, a fost surprins în Israel și în viitorul apropiat este așteptată din nou pe meleagurile noastre, informează Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

Pasărea a fost inelată pe 28 septembrie 2021, în timpul migrației sale de toamnă, când s-a oprit pentru un scurt popas în preajma satului Etulia din U.T.A. Găgăuzia. Acolo a fost inelată de către o echipă de ornitologi unguri aflată într-o expediție.

Inelul metalic avea inscripționat un cod alfa-numeric, pe baza căruia pasărea poate fi reperată și identificată pe măsură ce-și continuă migrația în alte țări.

Ieri, pe data de 27 aprilie 2023, acest lăcar a fost observat în Israel, în rezervația Ein Nimfit de lângă localitatea Karay Naaman. Pasărea era într-o stare sănătoasă și a fost eliberată de către ornitologii israeliteni după o scurtă verificare a stării sale.

„Lăcarul își va continua zborul către nord și probabil va trece iarăși prin țara noastră în scurt timp în drumul său spre ariile de cuibărit. Îi dorim să aibă parte de o migrație ușoară!”, se spune într-o postare a Societății Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: